İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı Yapıldı. Anasınıfı öğrencilerimiz hazırladıkları gösterilerini sergilediler.  23 Nisan konulu şiirler okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı.  6/F sınıfı öğrencilerimiz Kata gösterisi yaptılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.

Nis

İlçemizde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir yarışmasında 5. ve 6. sınıflar kategorisinde öğrencimiz Ayşe Mohammed YAKUP ilçe birincisi 7. Ve 8. sınıflar kategorisinde öğrencimiz Tuana ALGAN ilçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri Kaymakamımız Adem USLU ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz İsmail ÇETİNKAYA tarafından verilmiştir. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Selma Çelik hocamızı tebrik ediyoruz.

Nis

7 Nisan kişisel verileri koruma günü kapsamında okulumuzda pano hazırlandı. Daha sonra Okul rehber öğretmeni ve BT rehber öğretmeni ile birlikte öğrencilere güvenli internet kullanımı ve kişisel verileri koruma hakkında bilgilendirme yapıldı.

Nis

Bugün Harezmi Eğitim Modeli kapsamında çalışmalarına devam eden ekibimiz Bilim Zeytinburnu’na ziyarette bulundu. Öğrencilerimiz birbirinden farklı atölyeleri gezdikten sonra resim atölyesinde öğretmenleriyle beraber afiş çalışmalarını tamamladılar. Yardımlarından dolayı Nurullah hocamıza ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Türkiye Uzay Ajansı ile Bakanlığımız işbirliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçemiz genelinde düzenlenen yarışmada 6/G sınıfı öğrencimiz Sally Alhaj ALİ " Sıradaki Astronot Ben Olacağım " eseriyle kompozisyon dalında ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu’nda yaşlılar haftası münasebetiyle okulumuzun bulunduğu Yeşiltepe Mahallesindeki büyüklerimiz için iftar yemeği düzenlendi. Gün içinde mahalle büyüklerimiz öğrencilerimizle bir araya gelerek, masallar ve eski ramazanları anlatarak sohbet ettiler. Bu okuldan mezun olan büyüklerimiz yeniden sıralara oturarak duygusal anlar yaşandı. Öğretmenlerimizin  iftar saatinde dua programının ardından iftar açılışı yapıldı ve mahalle büyüklerimize öğretmenlerimiz kendi elleriyle servis yaparak birlikte iftar yaptılar. Ramazan ayında büyüklerimizi ağırlamaktan ve onlara duyduğumuz saygının hep var olacağının bir göstergesi olmasının yanında birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir akşam gerçekleşmiş oldu.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda şiir dalında 8/F sınıfından Tuana ALGAN ilçe 1’incisi, kompozisyon dalında ise 8/C sınıfından Ahmed Muhammed YASEEN ilçe 1’incisi oldu ve ödüllerini bugün Kaymakam tarafından aldılar. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.Öğrencilerimize danışmanlık eden  Selma Çelik öğretmenimize  teşekkür ederiz .

Mrt

5.sınıf öğrencilerimiz ile bugün  Çevre ve İklim Değişikliği Merkezine gittik. Çevre ve İklim Değişikliği Merkezi’nde çevremizi nasıl koruyacağımız konusunda, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilgiler edindik.  Merkezi gezerek bitkiler ve gübrelerle ilgili gözlem yaptık, eğitmenlere teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferinin 109. yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu destansı mücadelenin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

314159265358979323846264338….

Pi bir sayı. Ama nasıl bir sayı ! Matematik dünyasının en gözde sayısı

Pi sayısı dairenin çevresinin, çapına olan oranıdır. Bu oran 3,14 olarak kabul edilir. Bu yüzdende her 14 Martta Dünya Pi Günü olarak kutlanır. Okulumuzdan da matematik öğretmenlerimiz öğrencilerle bu günde pano hazırladılar. Çeşitli etkinlikler düzenlediler. Pi maskeleri, pi resfebesi ve pi çerçevesi de bu etkinliklerden birkaçı. Ortaya da bu güzel kareler çıktı. 14 Mart Pi Günü Kutlu Olsun.

Mrt

Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart tarihleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda da Bilişim zümresi pano hazırlayarak öğrencilerde farkındalık oluşturdu .

Mrt

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan . 6/K sınıfı öğrencilerimiz sınıflarını süsleyerek  11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını karşıladılar.  Öğrencilerimize ve sınıf öğretmenimize emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırmış olduğu Çocuk Trafik Eğitim Parkına gittik. Öğrencilerimize trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Orada yer alan araçları kullanarak uygulama da yaptılar. Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek  ve daha bilinçli bir toplum oluşturmayı amaçlayan belediyemize ve emniyet çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun matematik öğretmeni Merve Karadağ 5/İ sınıfı ile birlikte "Doğru, doğru parçası ve ışını açıklar ve sembollerle gösterir. "Kazanımı pekiştirmek amacıyla etkinlikler yaptı. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen "İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy" temalı  hitabet yarışmasına okulumuzu temsilen katılan 8-H sınıfı öğrencisi Nebi EMİR final aşamasına kalmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ederiz.