İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu

Şehit Kadir Cihan Karagözlü Kimdir?

Ailesi aslen Rumeli göçmeni olan Kadir Cihan Karagözlü 23.10.1988 yılında Zeytinburnu Yeşiltepe'de doğmuştur. İlköğretimi mahallesindeki Faruk Timurtaş İlköğretim Okulu'nda tamamlayıp 2003 yılında mezun olduktan sonra lise öğrenimi Bakırköy Lisesi'nde tamamlamıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra, Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne kaydolmuştur. Buradan da başarıyla mezun olup 2014 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak göreve başlamıştır.

İki yıllık polis memuru ve henüz altı aylık evli iken İstanbul Vezneciler'de gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olmuştur. 28 yaşında vatanı uğruna şehit düşen Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilmiştir.

Kahraman şehidin adı 10.11.2016 tarihinde ilköğrenimini gördüğü Faruk Timurtaş Ortaokulu'na verilmiştir.

Yayın: 06.11.2017 - Güncelleme: 27.07.2021 10:35 - Görüntülenme: 5241